Uplandskubb är ett gammalt uplandsbröd som var vanligt förr i tiden. Namnet kubb kommer från formen, som påminner om en liten huggkubbe. Det äldsta kända receptet är från 1852, upptecknat i Älgesta. Men som med alla gamla recept så varierar de en aning. Att koka bröd är en mycket gammal konserveringsmetod. Det tar ganska lång tid att göra, men blir mycket hållbart.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
jag har ett lättare sätt att baka Uplandskubb ändra lite i receptet tag bara 3dl vatten och 3dl vetemjöl 7dl rågmjöl strunta i vatten badet ställ in kastrullen med degen i ungnen i 200 grader i 2 tim ( man kan tillsätta brödkryddor till degen för att få lite mer smak, jag har även tillsatt hackade oliver och färsk basilika det blir supper gott )