Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Upp och ner ananaskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Ananasen får en smak av kola med ljust muscovadosocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Täck bottnen på en springform med bakplåtspapper. Smörj det väl och även kanterna på formen.
  2. Låt ananasen rinna av väl. Strö muscovadosocker i botten på formen och lägg ananasringarna ovanpå. Lägg cocktailbär i hålen.
  3. Rör matfett och socker pösigt och tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten tillsammans med ananasjuicen.
  5. Klicka smeten över ananasen.
  6. Grädda i 175º i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Kolla med sticka.
  7. Ta bort kanten försiktigt och låt kallna.
  8. Vänd botten med ananasen uppåt och ta försiktigt bort den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.