Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Upp-och-ner-kaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Ett toppenrecept! Man kan ta vilka frukter eller bär man vill och så har man en riktigt god och läcker dessertkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en eldfast form. Smält margarinet. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägget och det smälta margarinet. Vispa till en slät smet och tillsätt till sist vattnet.
  2. Slå smeten i den smorda pajformen och strö över blåbären eller annan frukt. Strö på pärlsocker eller vanligt socker.
  3. Grädda i 175 grader i cirka 35 min, känn med sticka.
  4. Mildas vaniljvisp är gott till. Den är magrare än marsansås gjord på mjölk! Glass är också gott till.

Kommentarer (1)

  • elvisfreaket 4 juni 2009

    En liten undran? skall man inte smörja formen och hälla i bären, sedan smeten ovanpå???

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.