Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Upp och ner-kaka med rabarber

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En saftig och god kaka med rabarber. Här blir botten på kakan toppen, lägg därför gärna rabarbern i ett fint mönster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa kanterna på en form, ca 26 cm i diameter. Täck botten med bakplåtspapper.
  2. Dela rabarbern i bitar, ca 10 cm, och sedan mitt itu på längden. Smält smöret och häll det i botten på formen. Strö råsockret över smöret. Fördela rabarbern ovanpå.
  3. Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt. Rör försiktigt ner det avsvalnade smöret. Häll smeten över rabarbern.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna i formen i ca 10 minuter. Stjälp upp kakan och dra bort bakplåtspapperet.
  5. Strö hackade pistaschnötter över kakan och servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • pihal 7 maj 2014

    Toppenkaka att göra med vårens första rabarber. Jag bytte ut pistagenötterna mot pekannötter och hade i 75 g grovhackad vit choklad i smeten. Så gott. 5 i betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.