En saftig och god kaka med rabarber. Här blir botten på kakan toppen, lägg därför gärna rabarbern i ett fint mönster.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj och bröa kanterna på en form, ca 26 cm i diameter. Täck botten med bakplåtspapper.
- Dela rabarbern i bitar, ca 10 cm, och sedan mitt itu på längden. Smält smöret och häll det i botten på formen. Strö råsockret över smöret. Fördela rabarbern ovanpå.
- Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd runt. Rör försiktigt ner det avsvalnade smöret. Häll smeten över rabarbern.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna i formen i ca 10 minuter. Stjälp upp kakan och dra bort bakplåtspapperet.
- Strö hackade pistaschnötter över kakan och servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.
Publicerat den
2 maj 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Toppenkaka att göra med vårens första rabarber. Jag bytte ut pistagenötterna mot pekannötter och hade i 75 g grovhackad vit choklad i smeten. Så gott. 5 i betyg.