Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Upp- och Nervända kakan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-10 portioner
Skriv ut

Så gott så...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en rund bakform. Fördela smör, farin, socker och mandel i botten på bakformen. Sätt in i ugnen på 175 grader tills smöret smält. Ta ut formen och lägg i de avrunna aprikoserna med den rundade sidan nedåt.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta i mjöl, bakpulver, vanilj och blanda slutligen i vattnet. Häll smeten över aprikoserna. Grädda ca 40 - 50 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.
  3. Servera med lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EowynUndomiel 4 november 2008

    Det låter spännande, jag testar det gärna nån gång ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.