Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Uppåkrakakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En gammal klassiker som min mor alltid gjorde och även jag har fortsatt traditionen. Smarrigt till fikat!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vetemjöl, potatismjöl och socker. Hacka ner matfettet. Arbeta ihop degen, gör en rulle ca 5 cm i diameter. Lägg degen kallt att stelna lite. Skär tunna skivor och vik dem nästan dubbelt. Pensla med uppvispat ägg samt vänd dem i blandningen av pärlsocker och hackad mandel. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Ät och njut.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • irko 29 december 2008

    Smakade precis som mammas! Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.