Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Uppåkrakakor

 
  • Serverar: 30-40 portioner
Skriv ut

Detta är ett gammalt recept som min mamma gjorde när jag var barn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker smidigt. Arbeta in de båda mjölsorterna och låt degen vila en stund.
  2. Kavla ut degen till en tunn kaka. Tag med mått ut små runda kakor och vik ihop dem nästan på mitten.
  3. Pensla kakorna med uppvispat ägg och doppa dem i socker och mandel.
  4. Lägg dem på smord plåt och grädda kakorna vackert ljusbruna i medelvarm ugn, 200-225º.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.