Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Uppiffade köttbullar

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett snabbt och bra sätt att göra färdigköpta köttbullar lite roligare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek köttbullarna (gärna frysta, hemlagade eller färdigköpta) tillsammans med löken tills löken mjuknat. Häll i grädde och mjölk samt smula i buljongtärningen.
  2. Låt allting koka ihop ca fem minuter. Strö över maizenaredning och rör om tills såsen fått önskad konsistens. Smaka av med soja och svartpeppar.
  3. Servera gärna med kokt potatis och lingonsylt.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • lena4 1 december 2009

    Gjorde denna rätt idag. Men kokade såsen för sig ( har de som inte äter sås ) och det blev jättegod sås. Den kommer jag att göra fler gånger. Pulversås kan slänga sig i väggen. Betyget blir en femma från oss.Bra recept. Lena

  • rosen87 9 mars 2010

    Enkelt och billigt sätt att piffa till vardagsmaten.

  • mammis 2 november 2010

    Jättegott, hade lite mer grädde än vad receptet sa, kommer att göras fler gånger

  • nilha 4 januari 2011

    Instämmer med föregående kommentarer! Jätteenkelt sätt att piffa upp köttbullarna med något man ofta har hemma.

  • Starlight-78 18 september 2011

    Mmm vilken god sås, tack för ett supertips! Funkar bra till hemmagjorda köttbullar också! :-)

  • Rajdon 30 oktober 2011

    Jättegod! Jag piffade upp såsen med BBQ Spice Chili Smokey eller nån rökt köttkrydda ochså. Blev ett gott lyft till en redan komplett o smarrig sås.

  • Dough 3 november 2011

    Mycket gott! Använde 2,5 dl grädde och en aning mjölk, gillar mycket sås. Använde ingen maizenaredning då jag lät det koka lite längre. Tack för ett bra tips på vardagsmat :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.