Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Upplandskubb

 
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

För att koka detta goda bröd måste man ha en kruka på 3 liter och krukan ska vara rak och ha ett lock. En emaljerad kockumskruka är perfekt.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke och rör ut den med några matskedar av vattnet. Ljumma resten av vattnet och häll det över jästen. Rör ned salt, sirap och rågmjöl. Tillsätt vetemjölet i omgångar och arbeta degen seg och smidig. Den bör inte vara allt för fast. Lägg degen i smord och rågmjölsströad kruka. Lägg på locket och låt den jäsa till knappt dubbla storleken. Koka brödet i vattenbad i ugn (200 grader) eller i en syltkittel på spisen ca 4 timmar. Vattnet bör stå till 2/3 av formens höjd. Stjälp upp kubben och låt den kallna inlindad i en bakduk. Skär den korsvis i fyra delar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.