Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Uppsalakaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Snabbfixad efterrättskaka med mandel och kakao.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smöret i en stor järnstekpanna och ställ in i ugnen. Blanda mjöl, socker, kakao och ägg i en bunke. Häll i smöret när det smält. Samtidigt har pannan blivit smord. Rör ihop smeten ordentligt. Häll ut i stekpannan och platta till kakan. Tryck ner mandlarna i kakan.Man kan skålla dem först. Grädda kakan i ugnen cirka 20-25 minuter. Låt svalna några minuter och servera med glass eller vispgrädde om man vill. Pudra över litet florsocker vid serveringen. Om kakan blivit hård kan man mikra den ½ minut så mjuknar den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.