Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Upside down-kaka (glutenfri)

 
Skriv ut

Denna gjorde jag igår till min systerdotter. Hon blev jätteförtjust i kakan. Även min son åt den. Han är laktosintolerant, så jag hade bytt ut fettet mot mjölkfritt och även mjölkfri mjölmix. En succé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram en bakform som rymmer 1½ l och klä botten med bakplåtspapper. Smörj väl och ”bröa” med kokosflingor eller Pofiber.
  3. Öppna konservburken, häll av spadet och låt persikoklyftorna rinna av på hushållspapper. Lägg ut klyftorna i formen.
  4. Blanda mjölmix, Fiberhusk (Pofiber) och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker till en luftig massa och rör ned äggsmeten i mixblandningen. Koka upp vatten och fett och häll den heta blandningen direkt i kaksmeten, rör om och skrapa ned i formen.
  5. Grädda i den uppvärmda ugnen på andra falsen nerifrån i ca 40 minuter. Låt svalna något innan du stjälper upp och strör lite råsocker över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.