Denna gjorde jag igår till min systerdotter. Hon blev jätteförtjust i kakan. Även min son åt den. Han är laktosintolerant, så jag hade bytt ut fettet mot mjölkfritt och även mjölkfri mjölmix. En succé!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram en bakform som rymmer 1½ l och klä botten med bakplåtspapper. Smörj väl och ”bröa” med kokosflingor eller Pofiber.
- Öppna konservburken, häll av spadet och låt
persikoklyftorna rinna av på hushållspapper. Lägg ut klyftorna i formen.
- Blanda mjölmix, Fiberhusk (Pofiber) och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker till en luftig massa och rör ned äggsmeten i mixblandningen. Koka upp vatten och fett och häll den heta blandningen direkt i kaksmeten, rör om och skrapa ned i formen.
- Grädda i den uppvärmda ugnen på andra falsen nerifrån i ca 40 minuter. Låt svalna något innan du stjälper upp och strör lite råsocker över.
Publicerat den
31 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar