Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Utskuren biff med grönsaksrösti

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mycket gott och det passar bra med fluffigt kryddsmör till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°. Bryn smöret och sedan köttet runt om så det får en vacker färg. Salta och peppra på köttet. Sätt i en köttermometer och ställ in stekpannan med köttet mitt i ugnen. Låt temperaturen bli 60°, det tar ca1 timme. Låt steken vila några minuter innan den skärs upp.
  2. Skala potatis och rotfrukter. Klyv purjon på längden och skölj bort ev smuts. Riv potatis o rotfrukterna i matberedaren med grova skivan och häll upp det i en stor bunke. Skiva nu purjon tunt i beredaren och blanda med grönsakerna och salt o peppar. Bryn lite smör i en stekpanna ca 30 cm och packa i rotsakerna. Låt steka på medelvärme tills fin färg uppstått. Skaka på pannan under stekningen så det inte fastnar. Vänd upp kakan på en smord plåt och låt den glida ner i pannan igen med lite nytt brynt smör. Serveras het.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.