Mycket gott och det passar bra med fluffigt kryddsmör till
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125°. Bryn smöret och sedan köttet runt om så det får en vacker färg. Salta och peppra på köttet. Sätt i en köttermometer och ställ in stekpannan med köttet mitt i ugnen. Låt temperaturen bli 60°, det tar ca1 timme. Låt steken vila några minuter innan den skärs upp.
- Skala potatis och rotfrukter. Klyv purjon på längden och skölj bort ev smuts. Riv potatis o rotfrukterna i matberedaren med grova skivan och häll upp det i en stor bunke. Skiva nu purjon tunt i beredaren och blanda med grönsakerna och salt o peppar. Bryn lite smör i en stekpanna ca 30 cm och packa i rotsakerna. Låt steka på medelvärme tills fin färg uppstått. Skaka på pannan under stekningen så det inte fastnar. Vänd upp kakan på en smord plåt och låt den glida ner i pannan igen med lite nytt brynt smör. Serveras het.
Publicerat den
11 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar