Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Utskuren ryggbiff med glaserad lök och rödvinssky

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det här är min variant hur man steker utskuren biff!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa biffarna om det behövs, platta ut dem mycket lätt med flat köttyxa, lägg dem framme tills de har rumstemperatur.
  2. Skala och skiva löken, bryn den tillsammans med vitlöken i olivolja och smör till vackert brun färg, salta och peppra samt strö över farinsockret och låt sockret karamelliseras något, ställ åt sidan.
  3. Koka potatisen så att den är precis färdig, lägg över i en platå med smält smör och grovhackad persilja, blanda och håll varmt.
  4. Krydda de rumsvarma biffarna med salt och nymalen vitpeppar. Stek dem hastigt i olivolja och smör i en gjutjärnspanna. 1-2 minuter på varje sida är max stektid. Ta upp dem på serveringsfat.
  5. Häll i rödvin, oxfond och flytande honung i stekpannan. Låt koka ihop någon minut och häll skyn runt biffarna.
  6. Värm hastigt löken och fördela den på biffarna, garnera med tunt skivad saltgurka.
  7. Servera genast tillsammans med den kokta potatisen, whiskeylingon och en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anders_v 14 januari 2010

    Jättegott och egentligen väldigt lättlagat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.