- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Det här är min variant hur man steker utskuren biff!
Instruktioner
- Putsa biffarna om det behövs, platta ut dem mycket lätt med flat köttyxa, lägg dem framme tills de har rumstemperatur.
- Skala och skiva löken, bryn den tillsammans med vitlöken i olivolja och smör till vackert brun färg, salta och peppra samt strö över farinsockret och låt sockret karamelliseras något, ställ åt sidan.
- Koka potatisen så att den är precis färdig, lägg över i en platå med smält smör och grovhackad persilja, blanda och håll varmt.
- Krydda de rumsvarma biffarna med salt och nymalen vitpeppar. Stek dem hastigt i olivolja och smör i en gjutjärnspanna. 1-2 minuter på varje sida är max stektid. Ta upp dem på serveringsfat.
- Häll i rödvin, oxfond och flytande honung i stekpannan. Låt koka ihop någon minut och häll skyn runt biffarna.
- Värm hastigt löken och fördela den på biffarna, garnera med tunt skivad saltgurka.
- Servera genast tillsammans med den kokta potatisen, whiskeylingon och en grönsallad.
Publicerat den
14 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott och egentligen väldigt lättlagat.