Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Utsökt canneloni/pastarullar med räkor

(1 kommentar)  
Utsökt canneloni/pastarullar med räkor Utsökt canneloni/pastarullar med räkor
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod och enkel canneloni med räkor, färsk babyspenat och salladslök

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka spenaten i grova drag och skär salladslöken i små bitar, stek det med lite margarin alt. olja på låg värme tills de mjuknar. Krydda med chilikrydda och örtsalt.
  2. Häll 2,5 dl crème fraiche i en liten bunke, häll i spenaten och salladslöken i bunken och blanda ihop det. Krydda ev. lite till.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Ta fram en ugnsform och smörj den lätt med margarin.
  5. Ta fram de färska lasagneplattorna och skär dem i 10-12 bitar, ca 1 dm, för att man ska kunna rulla ihop dem någorlunda.
  6. Tag en sked och fyll plattorna på längden med crème fraiche-blandningen och toppa med några räkor, rulla ihop och lägg i ugnsformen.
  7. När alla plattor är fyllda, rullade och befinner sig i formen så är bara "garneringen" kvar. Häll då i 1,5 dl crème fraiche i en mindre bunke (jag tog samma som användes nyss) och blanda samman det med 3 dl matlagningsgrädde. Krydda blandningen med chilikrydda, oregano och basilika. Häll blandningen över pastarullarna.
  8. Strö över de återstående räkorna på pastarullarna samt krydda lite persillade och basilika över för att bättra på utseende och smak.
  9. In i ugnen i 20 min. Klart!
  10. Servera med sallad så blir det en underbar maträtt till både vardag som fest. Man kan även byta ut crème fraichen mot kesella (lätt) samt dubbla receptet om man vill ha det för fler personer. Smaklig måltid!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mz_Sandra 17 december 2008

    Här är samma recept fast med färdig ostsås på rullarna istället för crème fraiche och matlagningsgrädde-blandningen. Man kan göra det som faller en i smaken :).

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.