Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Utsökt rabarber och björnbärs paj!

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag älskar att baka, så jag prövade på en paj den här gången! Det blev självklart min älsklingspaj med rabarber, men ville ha något extra. Så jag tog björnbär också! Och resultatet blev kanon!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att:
  2. Plocka fram alla ingredienserna inklusive en paj form. Smöra paj formen med det flytande margarinet på botten och på sidorna.
  3. Ta fram dina rabarber stänger och hacka dom i flera 5 cm långa bitar.
  4. Blanda mjölet, sockret och havregrynet noga i en skål eller bunke.
  5. Tillagning:
  6. Lägg ner dom hackade rabarberbitarna i en kastrull. Fyll på lite vatten så att vattenytan precis ligger ovanför rabarberbitarna. Sätt på spisen och sätt kastrullen på plattan. Ta bort den när det har kokat en stund och rabarbern är alldeles mjuk.
  7. Medan du väntar kan du strö ut björnbären på paj formen så mycket som möjligt.
  8. När rabarbern har kokat klart, ta då bort kastrullen från plattan och häll ut allt vatten. Lägg sedan över rabarbern på björnbären.
  9. Häll ut mjöl, socker och havregryns blandningen på rabarbern och björnbären och platta till.
  10. Väntetid och ugn: Ställ ugnen på 225 grader. Ställ in paj formen i ugnen och vänta drygt 30 minuter.
  11. Voila och pajen är klar!
  12. Bone apetit! :)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.