Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vadas á la Anna

(1 kommentar)  
Vadas á la Anna Vadas á la Anna
Skriv ut

Du kan göra rätten med nötkött, vildsvin, älg, rådjur.... Rätten kan lagas i förväg och värmas i ugnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en plastpåse. Häll marinaden över köttet i plastpåsen och tillslut väl. Låt köttet stå i kylskåp ca 1 dygn. Vänd påsen ng. ggr under tiden.
  2. Dag 2 Karamellisera 1/2 dl socker i en kastrull, tillsätt, balsamvinäger, vatten och låt sjuda utan lock 10 min. Häll i spadet från marinaden tillsätt kött , grönsakerna och lagerblad, salta lite och koka under lock på svag värme tills köttet känns mört .
  3. Ta upp grönsakerna, Kör allt till en slät puré i matberedare eller mixer. Häll tillbaka purén i kastrullen tillsätt crème fraice och koka lite till i ca 2-3 min.
  4. Smält olja i en kastrull. Red med mjöl. Späd såsen till lagom konsistens med vatten. Avsmaka med salt och peppar. Häll i och låt den sjuda i ca 5 min.
  5. Servera med pasta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Magdolna 15 juli 2011

    Karamell

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.