Du kan göra rätten med nötkött, vildsvin, älg, rådjur....
Rätten kan lagas i förväg och värmas i ugnen.
Instruktioner
- Lägg köttet i en plastpåse. Häll marinaden över köttet i plastpåsen och tillslut väl. Låt köttet stå i kylskåp ca 1 dygn. Vänd påsen ng. ggr under tiden.
- Dag 2
Karamellisera 1/2 dl socker i en kastrull, tillsätt, balsamvinäger, vatten och låt sjuda utan lock 10 min. Häll i spadet från marinaden tillsätt kött , grönsakerna och lagerblad, salta lite och koka under lock på svag värme tills köttet känns mört .
- Ta upp grönsakerna, Kör allt till en slät puré i matberedare eller mixer. Häll tillbaka purén i kastrullen tillsätt crème fraice och koka lite till i ca 2-3 min.
- Smält olja i en kastrull. Red med mjöl. Späd såsen till lagom konsistens med vatten. Avsmaka med salt och peppar. Häll i och låt den sjuda i ca 5 min.
- Servera med pasta.
Publicerat den
14 juli 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Karamell