- Serverar: 20-30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jag tycker alltid det förenklar arbetet i köket om jag får väga ingredienserna. Därför är detta ett recept med enbart viktmått. Receptet är förenklat, eftersom "bakat ihop" alla nötter/frön i samma vikt. Då kan man ta det som finns hemma och det man själv tycker är gott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på varmluft 150 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
- Grovhacka eventuella större nötter/mandlar och blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.
- Väg upp honungen i en skål och häll det varma vattnet över, så att den löser sig. Häll oljan i blandningen.
- Häll de blöta ingredienserna över de torra och nyp ihop med fingrarna så att allt blandas ordentligt.
- Fördela hälften/hälften av mixen jämnt på de båda plåtarna och ställ in dem i ugnen i 15 minuter. Ta ut plåtarna, blanda runt och byt plats på plåtarna när du ställer in dem i ugnen igen. Rosta 15 minuter till. Ta ut plåtarna, blanda runt och dra ned ugnsvärmen till 100 grader. Byt plats på plåtarna när du ställer in dem i ugnen i ytterligare 15 minuter.
- Låt svalna och förvara i en lufttät burk.
Publicerat den
16 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar