Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vägd granola

 
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag tycker alltid det förenklar arbetet i köket om jag får väga ingredienserna. Därför är detta ett recept med enbart viktmått. Receptet är förenklat, eftersom "bakat ihop" alla nötter/frön i samma vikt. Då kan man ta det som finns hemma och det man själv tycker är gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på varmluft 150 grader. Förbered två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Grovhacka eventuella större nötter/mandlar och blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Väg upp honungen i en skål och häll det varma vattnet över, så att den löser sig. Häll oljan i blandningen.
  4. Häll de blöta ingredienserna över de torra och nyp ihop med fingrarna så att allt blandas ordentligt.
  5. Fördela hälften/hälften av mixen jämnt på de båda plåtarna och ställ in dem i ugnen i 15 minuter. Ta ut plåtarna, blanda runt och byt plats på plåtarna när du ställer in dem i ugnen igen. Rosta 15 minuter till. Ta ut plåtarna, blanda runt och dra ned ugnsvärmen till 100 grader. Byt plats på plåtarna när du ställer in dem i ugnen i ytterligare 15 minuter.
  6. Låt svalna och förvara i en lufttät burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.