Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vänskapsbröd

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Jättegott bröd, tar 2 dagar att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1:
  2. Blanda alla ingredienser och slå över 4 dl kallt vatten, rör om och låt stå över natten.
  3. Dag 2:
  4. Häll vattnet det kokta vattnet över blandningen från dag 1. Lös upp jästen med lite ljummet vatten och rör sedan ner den i blandningen. Tillsätt mjälet och arbeta ihop till en deg. Jäs degen ca 15 min. Forma till fyra små eller 2 stora limpor och lägg dem i smorda brödformar. Jäs limporna ca 40 min. Sätt ugnen på 175 grader och grädda limporna längst ner i ugnen 35-45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • [email protected] 10 september 2008

    var är receptet

  • farmorjulafton 7 februari 2010

    Ett favoritrecept sedan 30 år, men i mitt recept ska man grädda i 250 grader i 10 min +5 min med folie över.

  • Gerdan47 14 januari 2011

    Kanongott bröd - man jag tar bara 1 dl lingonsylt och 3 dl russin - men blir nog lika gott med ovannämnda ingredienser.

  • MEH65 20 mars 2013

    Är det 2 liters brödformar Du använt?Jag har precis bakat det här brödet och får inte till formen riktigt,det vill gärna "flyta ut"när det jäser..så nästa gång tänker jag baka det i form :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.