Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värdshusets chokladmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar 20 minuter
Skriv ut

Denna chokladmousse har en rik smak av choklad, smakar oroväckande gott och är dessutom lätt att laga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i vattenbad. Rör ned apelsinlikör eller -juice i chokladen och låt blandningen svalna något.
  2. Vispa äggulor och ägg till skum. Tillsätt florsocker och fortsätt vispa tills äggsmeten är ljus och porös. Rör försiktigt ned den uppvispade grädden. Rör försiktigt ned chokladsmeten i äggsmeten.
  3. Häll upp moussen i portionsglas eller i en låg form. Täck över formen och låt den stå i kylskåp minst 3 timmar eller gärna över natten. Garnera med apelsinskivor och riven blockchoklad.
  4. Tips: Bred ett tunt lager vispad grädde över moussen när den stelnat. Strö ev söndersmulade chokladkex i botten på portionsglasen eller formen innan du häller upp moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.