- Serverar: 4 portioner
- Tid: 3 timmar 20 minuter
Skriv ut
Denna chokladmousse har en rik smak av choklad, smakar oroväckande gott och är dessutom lätt att laga.
Instruktioner
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem i vattenbad. Rör ned apelsinlikör eller -juice i chokladen och låt blandningen svalna något.
- Vispa äggulor och ägg till skum. Tillsätt florsocker och fortsätt vispa tills äggsmeten är ljus och porös. Rör försiktigt ned den uppvispade grädden. Rör försiktigt ned chokladsmeten i äggsmeten.
- Häll upp moussen i portionsglas eller i en låg form. Täck över formen och låt den stå i kylskåp minst 3 timmar eller gärna över natten. Garnera med apelsinskivor och riven blockchoklad.
- Tips: Bred ett tunt lager vispad grädde över moussen när den stelnat. Strö ev söndersmulade chokladkex i botten på portionsglasen eller formen innan du häller upp moussen.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar