Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värdshusgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tärningar, ca 3x3 cm. Skala lök och morot. Skär löken i klyftor och moroten i tjocka skivor.
  2. Bryn kött, lök och morot och lägg efter hand över alltsmmans i en stekgryta. Tillsätt salt, kryddor och ansjovisfilèer och tomaterna med sitt spad.Låt grytan koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 11/4 - 1½ timme.
  3. Vispa ihop mjöl och grädde och rör ner i grytan. Låt koka ytterligare 3-5 minuter. Smaksätt med mera salt och peppar om så behövs. Servera med kokt potatis och sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.