Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens bästa blåbärspaj

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag gjorde den här till en vanlig ugnsplåt och hade 1 liter blåbär. Gott att äta med vaniljsås, grädde eller glass. Jag har själv översatt receptet från finska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Botten: Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg en efter en, rör ihop mellan varje ägg. Blanda mjöl med bakpulver och tillsätt den till föregående. Sätt bakplåtspapper till plåt som har kanter och bred degen jämnt över. Strö 5-7 dl blåbär jämnt över degen.
  2. Fyllning: Blanda andra ingredienser och häll den jämnt ovanför blåbären. Baka mitten i ugnen ca. 170°, 30 minuter. Låt den svalna och ät gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.