Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens bästa chokladtårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Chokladtårta med konjak. Baka gärna tårtan en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret på svag värme tillsammans med blockchokladen. Rör om. Ta kastrullen från plattan och blanda ner sockret. Vispa samman äggen försiktigt och tllsätt dem i smeten. Rör ut kaffepulvret i konjaken och rör ner i smeten.
  2. Häll smeten i en form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader ca 45-60 minuter. Låt tårtan gärna stå i kylen ett dygn före servering. Sikta rikligt med florsocker över tårtan och servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.