- Serverar: 8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Receptet, som jag knåpade ihop efter ett inspirerande besök på café Saturnus i Stockholm, ger 8 bullar per deg. Tillräckligt stora för att motsvara en hel lunch.
Instruktioner
- Smält 150 g av smöret och låt resten stå i rumstemperatur. Blanda kaffegrädden med smöret låt det bli fingervarmt. Blanda ut med jästen, lite av vätskan i taget. Blanda i ¾ dl socker och 1 ägg.
- Blanda för hand eller med degkrokar tills degen är smidig med ganska lös. Låt degen växa till sig 45 minuter under en kökshandduk.
- Kavla ut degen till en rektangel. Bred på massor med smör, socker och kanel efter smak. Skär i 8 bitar. Låt jäsa 45 minuter på en plåt. Pensla med ett vispat ägg och strö på pärlsocker.
- Baka på 225 grader i 7-10 minuter tills bullarna är gyllenbruna. Glöm inte sätta på fläkten så grannarna ser vilken duktig husmor du är! Servera bullarna med iskall ekologisk mjölk.
Publicerat den
17 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar