Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens bästa rawfoodpaj

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den här pajen har fått vara med på både tjejmiddagar och kalas och blivit stor succé. Även gäster som aldrig tidigare provat rawfood har hummat förnöjt och sett både förvånade och belåtna ut samtidigt. Nyckeln till framgång med det här receptet är att jag använt mig av en dutt stark riven Västerbottenost. Det hör ju inte alls hemma i ett rawfoodrecept, men jag tänkte att jag för en gång skull inte skulle vara så himla strikt. Jag visste på en gång när jag mixat cashewnötterna och lagt i lite ost och salt att det här skulle bli något extra. Oj, oj, oj så gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskal: Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. Det är gott om det får vara lite bitar av frön i degen. Det ger en god konsistens. Tillsätt salt och mandelmjöl och blanda ihop. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter (20 cm). Sätt ugnen på lägsta värme ca 50-75 grader. Torka skalet i ugnen ca 10 timmar tills det känns krispigt. Sätt ugnsluckan lite på glänt så att fukten kommer ut. Om du inte vill vänta i tio timmar på att skalet skall torka i torkugn kan du även grädda på vanligt sätt i ugnen. Grädda ca 15 minuter på 150 grader.
  2. Ostfyllning: Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du får en slät, krämig massa. Det tar lite tid och du får stanna mellan varven och skrapa ned från sidorna. Ha tålamod. Efter några minuter kommer den naturliga oljan i nötterna börja sippra ut och nötmassan blir smörig. Tillsätt den rivna osten, vattnet och saltet när nötsmöret är slätt och krämigt. Mixa. Smaka av.
  3. Grönsaksfyllning: Lägg hackade valnötter, soltorkade tomater, ruccola och purjolök i en skål och rör om tills smeten är väl blandad. Fördela grönsakerna jämt över pajbotten. Fördela ostsåsen i ett jämnt lager över grönsakerna och dekorera med körsbärstomater, ruccola och svarta oliver. Jag strödde även över lite svarta sesamfrön. De ger inte så mycket smak, men det blir en fin effekt med de svarta prickarna mot det vita osttäcket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.