Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens enklaste äpplemos

 
  • Serverar: 1-20 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Frys in i påsar eller varför inte i iskubslåda, bara att tina så mycket du behöver...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta och skrubba äpplena. Picka minst tre hål, med potatisstickan eller liknande, i varje äpple.
  2. Lägg äpplena i en långpanna eller ungsfast form. Bakas i ugnen i 20 minuter på 200 grader.
  3. Då äpplena är klara pressa de med potatispressen (purépress). På detta sätt får du ett helt slätt mos och allt skräp hamnar i pressen.
  4. Frys in i påsar, burkar eller liknade. I kylskåp håller sig moset ca tre dagar, eftersom det inte är något konserveringsmedel i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.