Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens finaste och godaste morotskaka

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Jätte saftig,lätt att baka,sköter sig själv i ugnen. "Morötterna" ovanpå min kaka är gjort på lite marsipan som man färgar med röd och gul hushållsfärg och lite grön färg som ska föreställa blasten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, pepparkakskrydda och salt i en skål och blanda med ägg och socker blandningen. Häll i de rivna morötterna,och till sist matoljan.
  3. Smörj och bröa en form,häll i smeten i formen,och grädda i mitten av ugnen i ca 60min beroende på hur djup formen är.
  4. Under tiden kakan gräddas kan du göra frostingen.
  5. Vispa ihop Philadelphiaosten med florsockret och vaniljsockret, och spritsa ut på kakan när den svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.