Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste äppelkaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En underbart god äppelkaka. Vill här dela med mig av min favoritkaka. Hoppas den skall smaka. Snabb att vispa ihop. Glöm ej strö på strösockret, för det är det som är pricken över i-et.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form på cirka 20 cm i diameter. Skala och skiva äpplena i klyftor. Doppa dem i lite socker och kanel. Lättast går det om du lägger äpplena i en plastpåse. Häll i lite socker och kanel och skaka påsen så alla klyftorna blir täckta med socker och kanel.
  2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker. De övriga ingredienserna blandas i växelvis med smöret.
  3. Tryck i de skivade och sockrade äppelbitarna. Till sist, strö (dutta) lite strösocker över alltihopa. Grädda i cirka 35 minuter.
  4. Servera vaniljglass till, gärna Tofuglass med vaniljsmak. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • taraelias 17 juni 2011

    hej! det blev jätte gott, jag la lite extra mjölk i kakan. jag serverade med vanilj sås o alla tyckte om den .... jag åt själv två portioner :). jag undrar kan man blanda mandel i detta recept på nåt sätt ? tara

  • gottgris 11 augusti 2011

    Mmmm, just som rubriken lyder: Världens godast äppelkaka.

  • kekke46 26 augusti 2016

    Underbar god och saftig äppelkaka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.