Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste Coq au vin (tupp i vin)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Coq au vin är en kycklinggryta som det finns många olika varianter av, men grunden är kyckling (egentligen tupp) och vin. Detta är den versionen som jag själv föredrar då den är enkel och har få ingredienser jämfört med flera andra recept, men less is more. Detta är mitt eget recept och jag använder mig aldrig av direkta mått utan kör mer på känn, så måtten är alltid mer cirka än exakta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered och skala steklökarna, dem ska kokas hela eller bara delade om dem är allt för stora.
  2. Dela även champinjonerna i lagom stora bitar, försök få dem i ungefär samma storlek som lökarna och skiva eller tärna baconet/sidfläsket.
  3. Hacka vitlöken fint.
  4. Dela kycklingen i lagom stora bitar och rulla i mjölet för att sedan bryna bitarna i rejält med smör och olja i en stekpanna med hög kant men helst i en gjutjärnsgryta.
  5. Tillsätt löken, baconet/sidfläsket och vitlöken i grytan och låt bryna tillsammans med kycklingen. Tillsätt champinjonerna, timjan, lagerbladen, kycklingfonden alt. buljongtärningen och vinet.
  6. Låt alltsammans koka på mellanvärme i MINST en timme för att kycklingen ska bli ordentligt mör. Servera sedan tillsammans med bröd och potatis, eller bara ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.