Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste efterrätt

Förrätt och huvudrätt i all ära, men många vill nog påstå att en middag inte är en middag utan efterrätt. Oftast tjusigast av alla rätter som garanterar ett sensationellt avslut på vilken middag som helst. Vilken som är världens godaste efterrätt tvistas det nog om. Med rätta, för vem kan välja mellan en kall och len pannacotta, en vaniljdoftande crème brûlée med ett knäckigt täcke av bränt socker eller en efterrätt med choklad, som en krämig, varm chokladfondant med vaniljglass som smälter i munnen? Nej, just det, tvärt omöjligt! Men en sak är i alla fall säker – på matklubben kommer du att hitta just ditt favoritrecept på efterrätt. Tårta, kaka, fruktkompott eller världens godaste efterrättspaj – här finns allt!


Skär frukten i bitar och lägg den i en ugnssäker form. Riv chokladen och strö över jämnt. Sätt in i ugnen på 225grader C tills chokladen smält. Servera med glass eller grädde....

20 min
4
6

Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och sist grädden. Häll...

4-6

Smält ingredienserna till pajskalet i en kastrull. Rör ihop crèeme fraiche, ägg, vaniljsocker och socker. Tillsätt bären sist och häll ut i formen. Grädda tillsammans i 200 grader i ca 20 minuter...

27

Sätt på ugnen 175-200 grader. Vispa upp ägget och häll i ströbröd och svartpeppar samt påsen med fransk löksoppa. Rör ihop och tillsätt creme frache. Rör om det ordentligt och rör i köttfärsen....

1 h
4
16

Ställ ugnen på 200°C. Smörj pajformen. Fyllningen: Blanda ihop bären med mjöl och socker i en bunke. Blanda ihop smör, socker och vetemjöl och blanda ihop det till en deg. Dela degen i två d...

30 min
4-6
3

Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt strösockret. Krossa kexen och strö dem på bottnen av en ugnssäker form, ca 27cm i diameter. Sätt ca 1.5-2 cm tjocka skivor av vaniljglass ovanpå. De frusn...

15 min
8
2

ca 14 runda kakor: Värm mjölken till fingervärme. Rör ut smulad jäst och honung i mjölken. Tillsätt mjölet och rågsurdegen. Täck över med bakduk och låt stå ca 40 minuter. Blanda ner salt, rågmj...

2 h
14
1

Finhacka löken, skär potatisen och kotletterna i tärningar. Klipp/skär baconen i ca 2 cm långa bitar. Om kantarellerna är färska, skär dem i bitar och förväll dem. Börja med att fräsa löken i smör,...

30 min
4

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, pepparkakskrydda och salt i en skål och blanda med ägg och socker blandningen. Häll i de rivna morötte...

1 h 10 min
8

Lägg alla ingredienserna till salladen förrutom machesalladen och ägget i en skål. Blanda samma ingredienserna. sätt till honung- och limedressingen och vänd ner den i salladsingredierna. Blanda vä...

1

1. Smält chokladen i vattenbad under omrörning. 2. Skala pistagenötterna. 3. Blanda alla ingredienserna med den smälta chokladen och lägg alltsammans i en bakpappersklädd form ca 15x20 cm. 4.Ställ...

2 h 30 min

Ta fram margarinet i god tid så det får stå och bli rumsvarmt! Förbered tre plåtar med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en degbunke (här fick min nya Kenwood Patissier göra jobbet) Strö ½ dl str...

3
9

Blanda ihop alla ingredienser förutom köttet. Har du tid kan du ha marinaden att stå i 4-10 timmar. Skär köttet i hanterliga bitar, 3-4 ben. Koka upp marinaden i en stor kastrull, lägg i köttet, lå...

4-8
5

Smör och ströbröd till formen. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt oljan och fint rivna morötter....

1

Stek den finhackade svampen och purjolöken försiktigt tillsammans med salt, peppar och paprikapulver tills det mjuknar. Rör om regelbundet. Lägg i den rivna moroten, krossade tomater, crème fraîche,...

40 min
4

Smöra ett bakplåtspapper (30x40 cm). Rör ihop florsocker och smör. Separera äggulor och äggvita. Tillsätt äggulorna, en i taget i socker och smörblandningen. Blanda vetemjöl med bakpulver. Till...


Koka riset enl. anvisning på förpackningen. Spola det i kallt vatten och låt rinna av väl. Vispa grädden och smaksätt den mot slutet av vispningen med socker och vaniljsocker. Blanda ner riset i grädd...

4

Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Lägg all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet och häll det över salladen. Låt rinna av! Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock...

58

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en gaffel. Tillsätt ägget, margarin och varm mjölk lite i taget . Vispa med elvisp och smaka av...

1 h
2-3
49

Skölj kycklingen och torka av den. Dela kycklingen i portionsbitar. Om du använder kycklingfilé dela dessa i större bitar. Bryn bitarna gyllene runtom i lite matfett. Lägg över kycklingbitarna i en...

4
48

Smält blockchokladen och blanda med creme fraiche. Riv skalet från limefrukterna Pressa ur saften från limefrukterna i hallonsylten. Gröp ur kärnorna ur passionsfrukterna. Gör så här: Häl...

4
35

Blanda majonnäs och crème fraiche. Finhacka äpplen och lök. Tillsätt majsen, rör om smaksätt med salt och peppar. Smakar ännu bättre dagen efter. Bara ät och njut till grillat....

10 min
4-6
29

Smula jästen i en bunke. Häll på den kalla mjölken och oljan. Blanda tills jästen löser sig (jag använder en vanlig handvisp). Blanda ner fiberhusk, fibrex, boveteflingor, honung (jag brukar ta lit...

27

Blanda ägget, löken, grädden, potatisen och kryddorna innan färsen tillsätts. Smeten skall vara rätt saftig (nästan svåra att rulla) annars späd på med mer grädde och smaka av så det är lagom med salt...

4
26

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.