Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste efterrätt

Förrätt och huvudrätt i all ära, men många vill nog påstå att en middag inte är en middag utan efterrätt. Oftast tjusigast av alla rätter som garanterar ett sensationellt avslut på vilken middag som helst. Vilken som är världens godaste efterrätt tvistas det nog om. Med rätta, för vem kan välja mellan en kall och len pannacotta, en vaniljdoftande crème brûlée med ett knäckigt täcke av bränt socker eller en efterrätt med choklad, som en krämig, varm chokladfondant med vaniljglass som smälter i munnen? Nej, just det, tvärt omöjligt! Men en sak är i alla fall säker – på matklubben kommer du att hitta just ditt favoritrecept på efterrätt. Tårta, kaka, fruktkompott eller världens godaste efterrättspaj – här finns allt!


Smält sockret i en ren och torr stekpanna på måttlig värme under omrörning. Tillsätt vattnet och koka till en brun glasyr. Fördela genast glasyren i portionsformar av porslin och vrid runt så att de b...

4

Skär frukten i bitar och lägg den i en ugnssäker form. Riv chokladen och strö över jämnt. Sätt in i ugnen på 225grader C tills chokladen smält. Servera med glass eller grädde....

20 min
4
6

Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesella och sist grädden. Häll...

4-6

Smält blockchokladen och blanda med creme fraiche. Riv skalet från limefrukterna Pressa ur saften från limefrukterna i hallonsylten. Gröp ur kärnorna ur passionsfrukterna. Gör så här: Häl...

4
35

Smält ingredienserna till pajskalet i en kastrull. Rör ihop crèeme fraiche, ägg, vaniljsocker och socker. Tillsätt bären sist och häll ut i formen. Grädda tillsammans i 200 grader i ca 20 minuter...

27

Sätt på ugnen 175-200 grader. Vispa upp ägget och häll i ströbröd och svartpeppar samt påsen med fransk löksoppa. Rör ihop och tillsätt creme frache. Rör om det ordentligt och rör i köttfärsen....

1 h
4
16

Smula ned digestivekexen i botten av en pajform. Sjud 1 burk kondenserad mjölk i vattenbad 30 min, häll sedan den varma mjölken över kexen i formen. Detta kan med fördel stå över natten. Vispa...

45 min
4
11

Skär kycklingfiléen i mindre bitar, lägg i en påse tillsammans med soja och honung. Låt stå och dra en stund i kylen. Skala och hacka lök, stek och lägg i kycklingen med marinad.. Bryn ca 5 minute...

4

Vispa ihop 1,25 dl kallt vatten (alltså hälften av det ovan nämnda vattnet) med gelatinpulver i en stor skål. Låt stå. Klä en större teflonform (ej långpanna, det blir för tunt) med aluminiumfolie,...

2 h 15 min
70
4

Skeda upp youghurten i en efterrättsskål. Blanda försiktigt ner blåbären t.ex. med teskedar med långt skaft. Pudra över vaniljsockret. Smula pepparkakorna över blåbärsyoughurten vid serveringstillfäl...

2 h
1
3

Ställ ugnen på 200°C. Smörj pajformen. Fyllningen: Blanda ihop bären med mjöl och socker i en bunke. Blanda ihop smör, socker och vetemjöl och blanda ihop det till en deg. Dela degen i två d...

30 min
4-6
3

Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt strösockret. Krossa kexen och strö dem på bottnen av en ugnssäker form, ca 27cm i diameter. Sätt ca 1.5-2 cm tjocka skivor av vaniljglass ovanpå. De frusn...

15 min
8
2

ca 14 runda kakor: Värm mjölken till fingervärme. Rör ut smulad jäst och honung i mjölken. Tillsätt mjölet och rågsurdegen. Täck över med bakduk och låt stå ca 40 minuter. Blanda ner salt, rågmj...

2 h
14
1

Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra en ugnsfast form. Smält smöret. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt äggen och det smälta smöret. Rör om. Grädda i 20-25 minuter. Låt sva...

30 min
1

Häll is och salt i den större påsen. Blanda mjölk, vanilj och socker i den mindre påsen. Lägg den mindre påsen i den större. SKAKA! Skaka ordentligt i ca 5 min. Öppna försiktigt påsarna och skopa...

6 min
1
1

Häll i en bunke alla ingredienser förutom pumakörnorna. Mixa ihop med stavmixer till en slät kräm. Häll i två skålar ch strö lite pumpafrön. Det går bra även med rostade mandelflarn. Njut!...

5 min
2
1

Gör så här: Botten: Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg en efter en, rör ihop mellan varje ägg. Blanda mjöl med bakpulver och tillsätt den till föregående. Sätt bakplåtspapper till plåt s...

30 min
24

Finhacka löken, skär potatisen och kotletterna i tärningar. Klipp/skär baconen i ca 2 cm långa bitar. Om kantarellerna är färska, skär dem i bitar och förväll dem. Börja med att fräsa löken i smör,...

30 min
4

Skala och kärna ur de fyra (gärna övermogna) äpplena. Skär dem i tunna skivor och bred ut i en pajform. Slå bort spadet ur burken och skär persikorna i fina klyftor och bred dem över äpplena. Ta...

45 min
4

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, pepparkakskrydda och salt i en skål och blanda med ägg och socker blandningen. Häll i de rivna morötte...

1 h 10 min
8

Lägg alla ingredienserna till salladen förrutom machesalladen och ägget i en skål. Blanda samma ingredienserna. sätt till honung- och limedressingen och vänd ner den i salladsingredierna. Blanda vä...

1

1. Smält chokladen i vattenbad under omrörning. 2. Skala pistagenötterna. 3. Blanda alla ingredienserna med den smälta chokladen och lägg alltsammans i en bakpappersklädd form ca 15x20 cm. 4.Ställ...

2 h 30 min

Ta fram margarinet i god tid så det får stå och bli rumsvarmt! Förbered tre plåtar med bakplåtspapper. Smula ner jästen i en degbunke (här fick min nya Kenwood Patissier göra jobbet) Strö ½ dl str...

3
9

Blanda ihop alla ingredienser förutom köttet. Har du tid kan du ha marinaden att stå i 4-10 timmar. Skär köttet i hanterliga bitar, 3-4 ben. Koka upp marinaden i en stor kastrull, lägg i köttet, lå...

4-8
5

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.