- Serverar: 14 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Passar lika bra till frukost som på ostbrickan!
Instruktioner
- ca 14 runda kakor:
- Värm mjölken till fingervärme. Rör ut smulad jäst och honung i mjölken. Tillsätt mjölet och rågsurdegen. Täck över med bakduk och låt stå ca 40 minuter.
- Blanda ner salt, rågmjöl, linfrön och till sist vetemjöl i fördegen. Forma degen till 14 runda bullar.
- Värm ugnen till 200 grader. (varmluftsugn)
- Kavla ut varje rund bulle med en knottrig kavel till en tunn kaka. Jag strösslar sesamfrön och mjöl på bakbordet så att man bakar in sesamfrön på ytan. Gör hål i mitten med ett upp och nervänt snapsglas. Baka in den överblivna pluppen i nästa bulle.
- Grädda dem två och två i ugnen, 200 grader i varmluftsugn, c:a 9 minuter.
- Häng upp bröden på en stång (kvastskaft mellan två stolar eller ett snöre funkar bra) och låt dom torka innan man lägger dom på ett torrt ställe för förvaring.
- OBS! Bröden måste bli bruna, annars smakar dom som att köra huvudet i väggen, dvs. ingenting.
Publicerat den
5 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag har testat ganska många knäckebrödsrecept nu. Det är andra gången jag bakar knäckebröd utefter detta recept. Båda gångerna ha det blivit underbart bra och jag har testat lite olika "topping" på knäckebröden med. De jag har testat är: Rosmarin och citronzest Torkat äpple, pumpafrön och solrosfrön Flingsat och nymalen svartpeppar Idag testade jag även att tillsätta drav (det som blir över när man brygger öl, eller rättare sagt när man har mältat malt.) Underbart gott!! TACK FÖR ETT BRA RECEPT!