Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste knäckebröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Passar lika bra till frukost som på ostbrickan!

Ingredienser

Instruktioner

  1. ca 14 runda kakor:
  2. Värm mjölken till fingervärme. Rör ut smulad jäst och honung i mjölken. Tillsätt mjölet och rågsurdegen. Täck över med bakduk och låt stå ca 40 minuter.
  3. Blanda ner salt, rågmjöl, linfrön och till sist vetemjöl i fördegen. Forma degen till 14 runda bullar.
  4. Värm ugnen till 200 grader. (varmluftsugn)
  5. Kavla ut varje rund bulle med en knottrig kavel till en tunn kaka. Jag strösslar sesamfrön och mjöl på bakbordet så att man bakar in sesamfrön på ytan. Gör hål i mitten med ett upp och nervänt snapsglas. Baka in den överblivna pluppen i nästa bulle.
  6. Grädda dem två och två i ugnen, 200 grader i varmluftsugn, c:a 9 minuter.
  7. Häng upp bröden på en stång (kvastskaft mellan två stolar eller ett snöre funkar bra) och låt dom torka innan man lägger dom på ett torrt ställe för förvaring.
  8. OBS! Bröden måste bli bruna, annars smakar dom som att köra huvudet i väggen, dvs. ingenting.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SolSvag 23 september 2013

    Jag har testat ganska många knäckebrödsrecept nu. Det är andra gången jag bakar knäckebröd utefter detta recept. Båda gångerna ha det blivit underbart bra och jag har testat lite olika "topping" på knäckebröden med. De jag har testat är: Rosmarin och citronzest Torkat äpple, pumpafrön och solrosfrön Flingsat och nymalen svartpeppar Idag testade jag även att tillsätta drav (det som blir över när man brygger öl, eller rättare sagt när man har mältat malt.) Underbart gott!! TACK FÖR ETT BRA RECEPT!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.