Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste Lammbog

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Den här underbara Lammbogen åt jag en höstdag på en liten bistro i Avignon.

Ingredienser

Instruktioner

Lägg bogen i en ugnsfast form eller plåt. Späcka med vitlök och rosmarin. Salta och peppra. Slå på rödvinet. Täck formen med folie och baka av i ugn på 220 grader. Ös då och då. När 10 minuter återstår. Ta av folien, höj värmen till grill och bränn av bogen så den får knaprig yta. Reducera återstående vinsky. Servera bogen i skivor med skyn och rostade rotfrukter. Ett gott mos passar utmärkt. Passande vin är en Syrah eller Merlot. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lenagb 9 april 2009

    Vad då, 10 min återstår , av vilken tid då ?

  • andre8538 13 juli 2009

    Det torde vara ganska lång tid, lammbog är betydligt tuffare att tillaga än vanlig lammstek. Faktiskt skulle jag gissa att det rör sig om minst 90 minuter.

  • z9stefank 13 mars 2010

    När vi kör bog hemma lagar vi på drygt 100 grader i ca 3-4 timmar. Blit mörare än bästa file...

  • farmoringer 30 oktober 2011

    Kanske inte världens bästa men det var gott, helt klart. Plus att det var ganska enkelt att laga till det...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.