Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste lussebullar

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jag fick den här receptet av min syster. Bullarna blir jättemjuka och goda. Och framför allt när du tar ut dom ut från frysen är dom fortfarande jätte-goda. Inte alls torra som lussebullar rukar bli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i blöt i en skål med vatten. Smula jäst i en bunke. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i mortel och häll sedan över det i en kastrull som du ställer på spisen med en klick smör i. Låt saffranen "svettas" med smöret tills det småputtrar men se till att det inte bränns (OBS detta moment är mycket viktigt för att få ut smak från saffranen!).
  2. Lägg i resten av smöret i kastrullen och smält på svag värme, häll i Kesella och mjölk och värm till fingervarmt. Häll spadet över jästen och rör om. Ha genast i sirapen.
  3. Rör i övriga torra ingredienser (mjöl, salt och bakpulver).
  4. Låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter, helst nära spisen eller nära ett element.
  5. Baka ut degen. Knåda ordentligt men knåda inte i för mycket mjöl! Degen ska vara så fast att den inte fastnar i bakbordet men fortfarande lite klibbig. Forma degen till lussebullar.
  6. Låt jäsa på plåt ca 20 minuter, gärna på varmt ställe. Låt russinen rinna av och peta i dem i bullarna och pensla med äggvita. Grädda i ugn 8-10 minuter (beroende på storlek) i 225 grader. Vakta noga och låt inte bullarna vara inne för länge!
  7. Paketera bullarna i plastpåsar så fort de svalnat.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • marielotta 16 november 2009

    Hej, detta recept brukar jag använda mig av och jag har fått det på www.allforforaldrar.se på julsnacket där och de heter Mamma Bulldegs saftiga och fluffiga saffransbullar En klar 5 får detta recept

  • GETZ 3 december 2009

    Det va dom bässta lussebullar jag har provat! Det har endå blivit en del med åren! Tack för ett super recept! Blir mycket lussebullar nu!

  • NinD 28 november 2010

    i vilken stadie ska dem var i ugnen. nedre delen el???

  • toppentjej 29 november 2010

    Utan tvekan de saftigaste och luftigaste lussebullarna som jag har ätit! Kanske inte de vackraste just av den anledningen och så tycker jag nog att själva smaken av saffran kunde vara lite mer generös - fast de får en femma ändå. Jag kommer använda receptet igen!

  • lena2323 1 december 2010

    Jättegoda!! =) En femma!

  • LillaNinja 9 december 2010

    MUMMS! Dessa blir väldigt saftiga och goda! Var min mor som tipsade mej om detta recept.

  • slavuljak 25 november 2011

    Mycket goda, sla deffinitivt baka igen!

  • lagge 29 november 2011

    Saftiga och supergoda! Kommer definitivt att baka dessa igen. Jag la dock till en påse saffran till och bakade ut dem som vaniljbullar (fyllda med smör + vaniljsocker) - blev riktigt gött!

  • chefErsbacken 20 december 2011

    Tack så mycket! Helt klart världsklass! =) 10/10

  • Tangerby 16 december 2012

    Bästa lussebullarna

  • LidqvistH 17 december 2012

    Mycket goda Lussebullar blev de. Toppen recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.