Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste LUSSEKATTER, ur DN

 
Skriv ut

Bakade detta i år och har aldrig ätit några godare, alla barnen sa(jag har sex) att de aldrig ätit godare lussebullar. Det tyckte jag med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Räds inte av de två degarna, det är inte mer komplicerat än vanligt bak, däremot blir lussekatterna fantastiskt saftiga.
  2. 1. Deg 1: Smält smöret och häll i mjölken. Låt det bli fingervarmt, 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt socker, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta ihop det hela väl till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  3. 2. Deg 2: Stöt saffranet och sockerbiten i en mortel. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg och saffran.
  4. 3. Blanda de båda degarna och tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen riktigt väl. Forma lussekatter. Tryck dit ett russin vid varje ände och lägg dem efterhand på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i c:a 20 minuter.
  5. 4. Pensla med ägg och grädda katterna i 225–250 grader varm ugn i 7–9 minuter. Eller grädda katterna openslade.
  6. 5. Pensla dem sedan med smält smör och doppa dem i strösocker. Låt svalna under duk.
  7. Receptet är hämtat ur boken ”Monikas jul” (Piratförlaget).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.