Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste ribs, revben

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Knapriga, saftiga ribbs där köttet faller från benen. Receptet där ordspråket, "låt maten tysta mun" får en helt ny betydelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser förutom köttet. Har du tid kan du ha marinaden att stå i 4-10 timmar.
  2. Skär köttet i hanterliga bitar, 3-4 ben. Koka upp marinaden i en stor kastrull, lägg i köttet, låt sjuda under lock ca 1-1½ timma. Vänd nu som då på köttbitarna.
  3. Sätt ugnen på full effekt med övervärme eller grillvärme. Lägg köttbitarna i ugnsformar, glasera med marinaden och lägg dem i ugnen några minuter för att ytan skall bli krispig.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • 365dagar 22 november 2011

    Hej! låter jättegott, undrar bara om det är 2 1/2 kg revben och 6 dl kinesisk soya? Kan bli bra rev till julbordet...

  • Tiny12 2 april 2012

    För söt marinad, det blev för mycket.

  • Tiny12 2 april 2012

    För söt marinad, det blev för mycket.

  • ivo35 26 april 2013

    Blanda i marinaden saften av en lime för att balancera smakerna! ;-)

  • pimpinell 29 maj 2014

    Gör som förestående tillsätt lime men också liquid smoke är flytande rökarom finns på välsorterade mataffärer. Då smakar revbenen som grillat kanon. Med dessa ändringar en fullpott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.