Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste svamprisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En jättegod risotto som är lätt att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen i en kastrull, sänk värmen och låt sjuda en stund under lock.
  2. Snitta upp purjolöken och skölj. skär i tunna strimlor.
  3. Värm olja i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och stek ca 5 min. Pressa i vitlök. Fräs alltsammans tills det blivit gyllenbrunt.
  4. Häll riset i stekpannan och rör ca. 1 min.
  5. Häll ca. 2 dl av buljongen över riset. Rör om hela tiden. Tillsätt mera buljong med jämna mellanrum tills vätskan absorberats, tar ca. 25 min. Rör om ibland.
  6. Skär svampen i skivor el. mindra bitar. Stek i smör.
  7. (Klipp persilja och gräslök i ett glas)
  8. Lägg persilja, gräslök, parmesan och svampen i risotton. Salta och peppra. Rör om.
  9. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.