Skölj och finstrimla purjolöken. Skålla (lägg tomaterna i kokande vatten i tre sekunder, spola dem kallt) skala och hacka tomaterna,
Fräs purjon i smör i en kastrull. Låt tomaterna fräsa någon minut. Späd med buljongen och mjölken.
Tillsätt tomatpurén, timjan och lagerblad. Låt koka i tjugo minuter.
Kör soppan i en mixer, häll tillbaka i kastrullen, tillsätt salt och svartpeppar och servera sedan med en klick créme fraiche
Vilken bujong? Jag hade i en tärning och lite vatten.
Tyckte soppan blev lite syrlig så hade i ca 2 tsk socker.
OK, men jag tror inte jag gör den igen tyvärr
Vilken bujong? Jag hade i en tärning och lite vatten. Tyckte soppan blev lite syrlig så hade i ca 2 tsk socker. OK, men jag tror inte jag gör den igen tyvärr