Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens godaste vegetariska köttfärssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

I somras på båtsemestern svängde jag ihop det här receptet och det blev så otroligt gott. Jag har gjort den flera gånger sedan dess, både som pastasås och som lasagne och det har blivit en av familjens favoriträtter. Roligast av allt är att barnen älskar den. Linser är vanligtvis inte något som står på deras favoritlista, men i den här rätten slinker det ner. Ett annat plus med den här vegetariska köttfärssåsen är att den blir bara godare om den får stå till dagen efter så du kan med fördel göra en stor sats och ha flera dagar i kylskåpet. Tips! Använd såsen och gör en lasagne. Jag varvar såsen med zuccini, lasagneplattor och mozzarella. Himmelsk gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek den finhackade svampen och purjolöken försiktigt tillsammans med salt, peppar och paprikapulver tills det mjuknar. Rör om regelbundet. Lägg i den rivna moroten, krossade tomater, crème fraîche, sambal oelek, Touch of Taste grönsaksbuljong, och linserna. Låt sjuda under lock ca tjugo minuter eller tills linserna är mjuka. Lägg i lite extra vatten om det ser ut att bli för torrt.
  2. Servera med nykokt pasta, grovt hyvlad parmesan och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anders Månsson 19 oktober 2019

    Om inte "köttfärssåsen" innehåller likdelar så är det absolut inte köttfärssås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.