Koka upp vatten och salt. Slå i allt skrädmjölet på en gång. Rör nu inte, utan stampa med en träslev.
När allt vatten kokat in så är nävgröten färdig.
Rör om i botten mot slutet.
Serveras genast med stekt salt fläsk och lingonsylt.
Ska det vara på värmländskt vis, så dricks det svagdricka eller öl till!
Nävgröt eller motti som vi säger här i Värmland är jättegott med stekt fläsk och lingonsylt. Måste ge min landskapsrätt högsta poäng!
Hälsningar Birgitta
jolmen5 augusti 2008
amen...
Motti är väl ändå det finska namnet på nävgröt?
Annars så är nävgröt suvve! Speciellt om man steker upp den dagen efter i fläskflott för det gjorde alltid min mormor i Värmskog.
Nävgröt eller motti som vi säger här i Värmland är jättegott med stekt fläsk och lingonsylt. Måste ge min landskapsrätt högsta poäng! Hälsningar Birgitta
amen... Motti är väl ändå det finska namnet på nävgröt? Annars så är nävgröt suvve! Speciellt om man steker upp den dagen efter i fläskflott för det gjorde alltid min mormor i Värmskog.