Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmländsk Nävgröt

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mjölkfri

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och salt. Slå i allt skrädmjölet på en gång. Rör nu inte, utan stampa med en träslev. När allt vatten kokat in så är nävgröten färdig. Rör om i botten mot slutet.
  2. Serveras genast med stekt salt fläsk och lingonsylt.
  3. Ska det vara på värmländskt vis, så dricks det svagdricka eller öl till!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • klockargarden 26 juni 2008

    Nävgröt eller motti som vi säger här i Värmland är jättegott med stekt fläsk och lingonsylt. Måste ge min landskapsrätt högsta poäng! Hälsningar Birgitta

  • jolmen 5 augusti 2008

    amen... Motti är väl ändå det finska namnet på nävgröt? Annars så är nävgröt suvve! Speciellt om man steker upp den dagen efter i fläskflott för det gjorde alltid min mormor i Värmskog.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.