Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värsta bästa dinkelvåfflorna

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

*Helgbrunch-favorit* Man brukar bli väldigt mätt av några våfflor - ägg innehåller protein och dinkel innehåller mer protein än annat mjöl. Osockrade bär och grädde gör att blodsockret inte får sig en alltför intensiv skjuts. Du får njuta av något gott och ändå behålla din balans!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop torrvarorna; mjöl, salt, bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken lite i taget medan du vispar, sedan äggen och sist smöret som fått svalna lite. Tillsätt kanel och vanilj om du gillar det. Hetta upp våffeljärnet och pensla med fett om det behövs. Grädda våfflorna och ät dem genast! (Äggvåfflor blir sega ganska snabbt, så de är godast alldeles nygräddade).
  2. Gott till: Vispad ekologisk grädde och färska eller tinade bär. Vi brukar blanda hallon och blåbär, men alla sorter är goda och pröva gärna på något annorlunda bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.