Instruktioner
Vispa ägg och socker pösigt.
Bland samman de torra ingredienserna, rör ner dem tillsammans med det vatten och smält smör.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter, prova med sticka. Låt svalna en stund i formen och stjälp sedan upp den på ett fat och låt svalna helt.
Låt smöret till smörkrämen bli rumsvarmt. Vispa ihop alla ingredienserna till en smörkräm.
Man kan breda ut smörkrämen ovanpå kakan eller dela den på mitten och breda ut smörkrämen på ena halvan och lägga den andra ovanpå, och sedan pudra med florsocker på ovansidan.
Den ser jätte god ut, måste baka den, kommer med en ny kommentar när jag har provat den.
Oj...den ser farligt god ut ;o)
Den kakan är grymt god!!! Har aldrig bakat den själv men nu ska jag göra det när jag hittat receptet.
Jag kan garantera att den är god. Har gjort den jättemånga gånger sedan flera år tillbaka efter att jag fick receptet av en arbetskamrat.. Man kan även utesluta kakao i kakan och gör chokladsmörkräm det blir också jättegott.
Hej! Jag bakade denna kaka och tillsatte 2 tsk.konjak till smörkrämen. Den blev väldigt uppskattad till fikat! Tack för receptet! aastrid