- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Fantastisk god cheesecake...
Instruktioner
- Receptet är till en rund springform ca 24 cm (form med löstagbar botten).
- Kör brödskivorna i en mixer till små smulor, blanda med det smälta smöret och smaka av med lite salt och peppar.
- Häll brödsmulorna i formen och tryck ut till en slät botten.
Ställ i kylen att stelna.
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.
- Blanda samman den rivna osten med crème fraiche och philadelphia. Smaka av med salt och peppar.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i en liten skål i mikrovågsugn. Rör ner gelatinet i ostsmeten och blanda om ordentligt.
- Häll smeten över kavringbotten och stryk ut den slät. Ställ i kyl att stelna över natten.
- Lossa formen försiktigt och skär upp kakan med en värmd kniv.
Servera den till matjessill, inlagd sill eller till löjrom.
Publicerat den
28 mars 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser ju grymt gott ut...
Man borde ha kavring i frysen jämt. Just nu är vi insnöade och det är fredag!
15 skivor? Använde knappt hälften, men det finns antagligen olika sorter...Kalasgott och populärt var det i alla fall, vi serverade till lufttorkad skinka o lite annat...
Jag tog fasta på tidigare kommentar och serverade lufttorkad skinka till. Dessutom ringlade jag över fikonbalsamico som gifter sig väldigt bra med både osten och skinkan. En vädigt uppskattad förrätt!