Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottendrömmar

 
Skriv ut

Jättegoda. Gör degen i god tid och förvara i kylen, sedan är det enkelt att skiva upp och grädda drömmarna när de skall serveras. Passar till soppa eller som ett tilltugg till drinken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 40-50 st drömmar
  2. Rosta hasselnötterna några minuter i 175 grader varm ugn eller i en torr stekpanna. Gnugga bort skalen mellan hushållspapper eller i en kökshandduk. Enklast är att göra degen i en matberedare. Börja med att finhacka nötterna. Tillsätt sedan smör och mjöl och arbeta ihop till en deg. Rulla till 2 längder, ca 3 cm tjocka. Slå in dem i folie och låt vila i kylen minst 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rullarna i skivor, 1-1½ cm tjocka och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda i mitten av ugnen tills de är gyllenbruna, 8-10 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.