Har inte hunnit prova detta recept, någon som vågar vara först ut?
Instruktioner
- Börja med såsen.
Skala, finhacka och fräs löken i lite smör utan att den får färg.
Tillsätt vin och socker. Koka tills vinet minskat till hälften.
Häll i grädden och låt den sjuda i några minuter.
Smaksätt med salt och peppar.
Dela rödtungafileerna på längden. Rulla i hop dom som snäckor och ställ dom i en smord gratängform. Hit kan du förbereda.
Slå den varma såsen över fisken och toppa med den rivna osten. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 10-15 minuter.
- Dillmarinerad sparris:
Dela sparrisen i 5-6 cm stora bitar. koka den i lättsaltat vatten tills den nätt och jämt blivit mjuk, ca 5 minuter.
Kyl av i iskallt vatten. Finhacka vitlöken och och blanda med saften från citron, olja, dill och salt. Smaka av med vitpeppar.
Lägg i sparrisbitarna och låt marinera ca 1 timme
Innan servering, rosta mandeln gyllenbrun i en stekpanna.
Garnera sparrisen med mandeln.
- Servera med kokt pressad potatis och den dillmarinerade sparrisen.
Publicerat den
30 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag bjöd min familj på denna maträtt. Alla tyckte om den. Jag gjorde även sparrisen, som var mycket god. Har även haft den till grillat. Den passade mycket bra där med
sååå gott!!
Fantastiskt gott helt underbart
Hade denna rätten på vår herrmiddag alla var lyriska Ulf