Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottengratinerad rödtunga

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har inte hunnit prova detta recept, någon som vågar vara först ut?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Skala, finhacka och fräs löken i lite smör utan att den får färg. Tillsätt vin och socker. Koka tills vinet minskat till hälften. Häll i grädden och låt den sjuda i några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Dela rödtungafileerna på längden. Rulla i hop dom som snäckor och ställ dom i en smord gratängform. Hit kan du förbereda. Slå den varma såsen över fisken och toppa med den rivna osten. Gratinera i ugn på 225 grader i ca 10-15 minuter.
  2. Dillmarinerad sparris: Dela sparrisen i 5-6 cm stora bitar. koka den i lättsaltat vatten tills den nätt och jämt blivit mjuk, ca 5 minuter. Kyl av i iskallt vatten. Finhacka vitlöken och och blanda med saften från citron, olja, dill och salt. Smaka av med vitpeppar. Lägg i sparrisbitarna och låt marinera ca 1 timme Innan servering, rosta mandeln gyllenbrun i en stekpanna. Garnera sparrisen med mandeln.
  3. Servera med kokt pressad potatis och den dillmarinerade sparrisen.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • lander86 5 augusti 2008

    Jag bjöd min familj på denna maträtt. Alla tyckte om den. Jag gjorde även sparrisen, som var mycket god. Har även haft den till grillat. Den passade mycket bra där med

  • tizzla76 17 januari 2009

    sååå gott!!

  • UffeP 15 november 2012

    Fantastiskt gott helt underbart

  • UffeP 3 november 2013

    Hade denna rätten på vår herrmiddag alla var lyriska Ulf

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.