Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenostöverbakad lax med dillpotatis och romsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spännande smakkombination

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg i smord ugnsfast form. Riv osten grovt och blanda med äggula. Salta och peppra laxen. Fördela ostblandningen på laxen och häll över ströbröd. Grädda i 8-10 minuter tills täcket fått fin färg.
  2. Dillpotatis: Borsta potatisen och koka den i saltat vatten. Skölj och halvera sockerärterna. Förväll dem lätt i saltat vatten. Häll av kokvattnet på potatisen och blanda olivolja, hackad dill och sockerärter med den varma potatisen. Strö över gourmetsalt strax före serveringen.
  3. Romsås: Blanda crème fraiche med stenbitsrom och smaksätt med lite svartpeppar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ceciliaw 26 juni 2009

    Fantastiskt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.