Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Denna paj passar vid alla tillfälle utom kanske barnkalas då osten har en speciell smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp ihop ingredienserna till pajskalet i en skål med fingrarna. Tryck ut pajdegen och nagga med gaffel. Ställ i frysen under tiden du förbereder pajfyllningen så sjunker den inte ihop under gräddning.
  2. Riv osten och blanda med resten av ingredienserna till en smet .
  3. Förgrädda pajskalet ca 10-12 min i 175 grader. Ta ut ur ugnen och lägg i fyllningen och grädda ytterligare ca 20 min tills den är gyllenbrun och fortfarande lite "dallrig" i mitten.
  4. Låt den svalna och servera med gräddfil eller vispad crème fraiche, rödlök och löjrom (eller liknande) samt en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.