Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Västerbottenpaj är utmärkt som både huvudrätt och förrätt, eller som del i en buffé på till exempel bröllop. Pajen har en rund och enkel smak som fungerar till så gott som allt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna fettet och fördela med mjölet. Häll i vattnet och ättikan och knåda hastigt till en smidig deg. Kavla ut den i en pajform (30 centimeter i diameter) och ställ kallt ett tag.
  2. Skiva löken tunt och fräs den i smör. Vispa ihop mjölken, äggulorna och grädden och tillsätt salt, peppar och eventuellt muskot. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
  3. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Sprid ut löken i botten och strö sedan över den rivna osten. Häll över äggstanningen och grädda till sist pajen i 35 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • gabiwalecka 8 maj 2009

    Mycket god paj som var perfekt på ett buffé.

  • kattenlaban 18 juni 2009

    Vad gör ättikan för nytta i pajdegen?

  • marielotta 8 augusti 2009

    Himla god paj, men jag glömde ättikan och lade till lite rökt skinka, purjolök och röd paprika. Istället för gula löken blev det purjon. Den hade säkert varit god som det står i receptet, men jag önskade ha i lite fler ingredienser. Till och med min sons kräsna kompis lovordade denna paj :) Kommer definitivt att göra denna igen.

  • PethraD 23 augusti 2009

    Riktigt god paj!!! Undrar oxå vad ättikan fyller för funktion för ättikssmaken känns inte. Rekommenderas varmt!!

  • recoplay 24 augusti 2010

    Jättegod paj, men jag fick absolut inte pajdegen att funka! Det blev bara en smet, och kanterna sjönk ner på botten när jag förgräddade skalet. Till och med när jag satte folie på kanterna. Men jag "smetade" upp kanterna igen och fyllde med fyllningen, och som sagt blev det supergott slutresultat, men med lite degig pajbotten.

  • Jinxarn 21 april 2011

    Pajdegen blir mer lättarbetad av ättikan, "mörare".

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.