Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Frigående höns kan ibland ge ägg med ovanligt gula äggulor, då behöver man inte använda gurkmeja för att pajen skall bli gul. Pajen går att frysa ner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ in ugnen på 200 grader. Lägg ingredienserna för pajbotten i en matberedare med kniv. Använd pulsknappen tills degen blivit till en klump. Lägg degen in i en plastpåse och låt den vila i kylskåpet 1 tim.
  2. Tryck därefter ut den i en form med löstagbar botten 20 cm i diam. Förgrädda botten i nedre delen av ugnen i 200 grader 10-15 min. Lägg osten i en kastrull och häll grädden över, smält på svag värme och rör om. Vispa i ett ägg i taget. Smaka av med salt och cayennepeppar eller om du föredrar chili så använder du det. Häll i gurkmejan för att få en gulare nyans på pajen. Häll ostsmeten i pajskalet. Grädda i 20 min tills pajen stelnat och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.