Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ett av mina bästa pajrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta vetemjöl och margarin och smula sönder mellan fingrarna. Häll i vatten och arbeta snabbt till en deg (undvik att knåda degen). Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Nagga botten och ställ formen i frysen i 10 minuter. Värm ugnen till 225 º. Förgrädda skalet i 10-12 minuter i mitten av ugnen. Sänk ugnsvärmen till 175 º. Vispa ihop ägg, vispgrädde, mjölk, lite salt och peppar. Rör ner osten och häll sedan smeten i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter.
  2. Tillbehör som är gott att äta till är gräddfil, röda romkulor och finhackad röd lök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.