Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En väldigt god paj med mycket smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdegen: Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter. Låt vila i kylen cirka en halvtimme.
  2. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.
  3. Fyllningen: Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Häll fyllningen I pajskalet och grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.
  5. Garnera med kryddgrönt, till exempel dill eller färsk oregano eller timjan. Servera pajen ljummen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bubba80 24 augusti 2014

    Betyg 5. Så enkelt & helt otroligt gott :) kommer göras massor med ggr. Tack:)

  • essa7 21 september 2014

    Mycket god paj! Alla tjugo festdeltagare bad om receptet:)Lätt att göra också. Valde att göra en och en halv sats till en pajform med 28 cm i diameter vilket passade exakt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.