En god paj som passar till buffén eller kräftskivan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°
- Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare.
- Kavla ut degen tunt och klä en pajform med löstagbara kanter, ca 23 cm i diameter.
- Ställ i frysen ca 15 minuter.
- Förgrädda pajskalet i 200° i 5 minuter.
- Hacka persiljan och lägg i mitten på det förgräddade pajskalet.
- Hacka kantarellerna grovt och fräs dem mjuka i smör i en stekpanna.
- Krydda med salt och peppar.
- Låt kantarellerna svalna något och fördela ovanpå persiljan.
- Blanda äggen med västerbottenosten och grädden.
- Krydda blandningen med malen svartpeppar.
- Häll blandningen försiktigt över kantarellerna.
- Grädda pajen i ugnen i 175° i ca 40 minuter.
- Låt pajen svalna till ljummen eller rumstemperatur.
- Skär i tårtbitar och servera med sallad.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
23 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för receptet, vi åt bl a denna i går på nyårsafton, den var jättegod:)