Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Västerbottenpaj med kantareller

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god paj som passar till buffén eller kräftskivan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare.
  3. Kavla ut degen tunt och klä en pajform med löstagbara kanter, ca 23 cm i diameter.
  4. Ställ i frysen ca 15 minuter.
  5. Förgrädda pajskalet i 200° i 5 minuter.
  6. Hacka persiljan och lägg i mitten på det förgräddade pajskalet.
  7. Hacka kantarellerna grovt och fräs dem mjuka i smör i en stekpanna.
  8. Krydda med salt och peppar.
  9. Låt kantarellerna svalna något och fördela ovanpå persiljan.
  10. Blanda äggen med västerbottenosten och grädden.
  11. Krydda blandningen med malen svartpeppar.
  12. Häll blandningen försiktigt över kantarellerna.
  13. Grädda pajen i ugnen i 175° i ca 40 minuter.
  14. Låt pajen svalna till ljummen eller rumstemperatur.
  15. Skär i tårtbitar och servera med sallad.
  16. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • inkabo 1 januari 2011

    Tack för receptet, vi åt bl a denna i går på nyårsafton, den var jättegod:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.